Samen een (korte) wandeling maken door de buurt of gewoon iemand die met regelmaat bij u op bezoek komt. Wanneer familie ver weg woont of uw vrienden- en kennissenkring steeds kleiner wordt is dat niet altijd meer zo vanzelfsprekend.

Mist u een luisterend oor of gewoon een praatje? Wanneer u meer contact met anderen wilt en het niet voor de hand ligt om zelfstandig activiteiten buiten de deur te zoeken kan Sterker sociaal werk voor u op zoek gaan naar een Gezelschapsmaatje. Een vrijwilliger van Sterker zoekt u thuis op en kan regelmatig met u een ommetje maken of gewoon even samen koffie of thee met u drinken.

Voor wie?

  • U woont in de gemeente Nijmegen
  • U bent 55 jaar of ouder
  • U bent niet meer in staat om zelfstandig activiteiten buiten de deur op te zoeken of dit met enige ondersteuning weer op te pakken

Hoe werkt het?

Doet u een aanvraag voor een Gezelschapsmaatje in Nijmegen, dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken. Vervolgens gaan wij op zoek naar een vrijwilliger. We vinden het belangrijk dat we iemand vinden die bij u past, daarom kan het even duren voordat er een zogenaamde ‘match’  is gemaakt.

Kosten

Het bezoek van een gezelschapsmaatje kost €7.50 per uur.